AKTUELNO

Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović kaže da je već 730.000 penzionera prijavljeno za penzionerske kartice, a da taj broj na dnevnom nivou sve više raste. On je ocenio da se niko nije nadao ovakvom odzivu, međutim, očigledno da je ovo pravi potez vrha države.

Penzioneri će u svom novčaniku i u svom domu osetiti boljitak, i ovo je pun pogodak predsednika Srbije.

- Sve institucije su podržale ovu inicijativu. Kompletna privreda se uključila, trgovinski lanci, apoteke. Puno je objekata gde će moći da koriste popuste, posebno apoteka Beograd. Mi smo pratili penzionere, gde im je najvažnije da imaju pogodnosti. Uskoro ćemo sve penzionere uputiti u to gde smeju da koriste usluge - rekao je on.

Kako kaže, i manja mesta su uključena, odnosno, penzioneri će i u manjim trgovinskim lancima imati popuste, kako ne bi morali da idu u veće gradove radi korišćenja usluga.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sve ono šta naši osiguranici koriste, moći će da provere iz svog doma, i to je pogodnost ekalkulatora - objašnjava Ognjenović.

Na ovaj način stajemo na put neodgovornim poslodavcima koji recimo, ne plaćaju doprinose, objasnio je Ognjenović.

- Penzioneri, to jest, oni koji su pred prvom pezijom, mogu da provere kolika će tačno iznositi njihova prva penzija - dodao je.

Ukoliko se desi da neko ode u invalidsku penziju, takođe može da proveri kakvo je njegovo statusno stanje, kaže Ognjenović.

Foto: TV Pink Printscreen

Svi koji su pričali da Vučić prodaje šarene laže kada su u pitanju penzioneri i penzije, sada mogu da mu aplaudiraju, navodi Ognjenović.

- Kada je u pitanju južna srpska pokrajina, naš narod već dve decenije trpi torturu od lažnih insititucija. Dožvljavamo da lažni gradonačelici maltretiraju više od 60.000 ljudi... Dobili smo nalog od tih institucija da izađemo iz institucija, ali eto, moram da se zahvalim SAD jer su stali na našu stranu, i videli šta Kurti radi. Mi ne pristajemo na ultimatume, mi sve želimo da izborimo za pregovaračkim stolom - rekao je Ognjenović.

Autor: