AKTUELNO

Tri porodice iz Srbije rešile su da ovog leta iznajme kuću na jednom od najlepših grčkih poluostrva, Sitoniji. U aprilu su rezervisali kuću dovoljno veliku za njih 10, šestoro odraslih i četvoro dece, i sa nestrpljenjem iščekivali početak odmora. Međutim, po dolasku u Grčku, otkrili su da baš nije sve onako kako je prikazano na fotografijama na sajtu gde su bukirali smeštaj.

Kako je ispričala Jovana, majka devojčice, za sedam noći svaka porodica je morala da izdvoji po 1.000 evra. Kuća je bila na 50 metara od mora, imali su privatnu plažu i to je bio jedan od razloga zašto su je izabrali, piše Telegraf.

"U pitanju je kompleks na Sitoniji između Nikitija i Neos Marmarasa. To je deo sa kućama i vilama, nema gužve niti buke, mirno je i idealno za porodice sa decom. Kuća uopšte nije bila jeftina i za te pare smo očekivali da imamo bar osnovne stvari. Neke kuće u kompleksu se izdaju, a u nekima su Grci", kaže na početku razgovora Srpkinja.

Kada su stigli na odredište, odmah ih je oduševila velika terasa u prizemlju i blizina mora. Međutim, čim su ušli u kuću, šokiralo ih je ono što su zatekli.

"Na sajtu je pisalo da kuća ima pet spavaćih soba, a zapravo ima tri. Druge dve sobe u kojima su bila deca, bile su u potkrovlju, sa malim prozorima i bez klime. Naša ćerka je na kraju spavala sa nama u krevetu na razvlačenje, koji je bio kratak i noge su nam visile. O dušecima da i ne govorim. Ni mi nismo imali klimu u sobi, pa su noći znale da budu vruće", ističe ona.

Kako se kuća nalazi u kompleksu bez prodavnica i restorana, porodice su morale da spremaju obroke za njih 10, i samo su povremeno išli u nabavku. Jelena ističe da u kuhinji nije bilo dovoljno sudova i posuđa za pripremu.

"Dočekali su nas izgrebani teflonski tiganji, u toliko lošem stanju da smo se plašili da išta spremamo u njima. Nije bilo dovoljno čaša za nas 10, nismo imali nijedan normalan nož, ali smo se obradovali mašini za sudove. Međutim, kada smo hteli da je uključimo, saznali smo da ne radi", dodaje ona i kaže da joj je žao što to nije slikala, ali tada nije mislila na to.

Ono što je porodice posebno zabrinulo jeste to što nisu mogli da zaključaju balkonska vrata.

"Nijedna balkonska vrata na izlazu na terasu nisu mogla da se zaključaju. Brave su bile pokvarene ili polomljene. Kad smo išli na spavanje, spuštali smo roletne do kraja, ali smo bili zabrinuti kada je kuća ostajala prazna. Svako je mogao da podigne roletne ili ih preseče i uđe unutra", govori naša sagovornica.

Jovana kaže da su odmah po dolasku u kuću pozvali vlasnicu i rekli čime nisu zadovoljni. Nešto su sami dokupili, a nešto je poslala vlasnica. Tiganji su ostali isti, dobili su još čaša i noževa. Međutim, balkonska vrata su ostala ista i porodice nisu mogle potpuno da se opuste tokom boravka u Grčkoj.

"Za 3.000 evra očekuješ da ćeš imati bar osnovne stvari. Koliko može da košta da se poprave vrata kako bi se gosti osećali bezbedno ili da se obnovi posuđe? Svake godine idemo u Grčku na more i svaki put se razoračaramo smeštajem, bilo da ga platimo 500 ili 1.000 evra", objašnjava naša sagovornica.

Za kraj ističe da ipak nisu dozvolili da im to pokvari letovanje i uživali su u zajedničkom odmoru."Čim odemo na plažu, sve im oprostimo", zaključuje naša sagovornica.

Autor: