AKTUELNO

Nikola Miljković (28) iz Leskovca nestao je u Vlasinskom jezeru 15. avgusta oko 15 časova kada mu se prevrnuo skuter nakon čega je upao u vodu iz koje nije isplivao. Potraga za njim je ušla u peti dan, međutim od njega i dalje ni traga ni glasa.

U potragu su uključeni i ronioci Žandarmerije iz Beograda, ali i porodica nestalog mladića kao i drugovi koji su bili zajedno sa njim kobnog dana.

Sada se na društvenim mrežama pojavio apel njegovih drugova da se svako ko ima mogućnosti priključi potrazi.

Podsetimo, šestoro mladića iz Leskovca i Lebana su odlučili da nekoliko dana provedu na Vlasinskom jezeru. Davidov skuter im je bila jedna od zanimacija i svi su ga vozili.

- Njegove poslednje reči bile su: "Ovo je moj poslednji dan - priča njegov prijatelj Jovan Zdravković koji je sa Milošem Nikolićem uspeo da po veoma uzburkanom jezeru da spasi jednog od dva mladića koji su pali sa skutera i duže se održavali na površini vode čekajući pomoć. Nikola nije izdržao. Njegov brat od tetke David Denčić (24) iz Togačevca kod Lebana jeste.

- Tog dana jezero je bilo mirno. Kada su Nikola i David ulazili u vodu malo je duvao vetar, jezero se talasalo, ali ništa strašno. Nismo mnogo obraćali pažnju, ne znajući da će daleko otići od obale - priča Zdravković.

Nikola Miljković je sa starijim bratom i roditeljima živeo u Parizu, gde se porodica odlično snašla. Sebi je u Leskovcu kupio stan, gde je, pretpostavlja njegov drug, jednog dana nameravao da se vrati i da tu živi. Pre nekoliko dana napunio je 28 godina.

#nestali

#vlasinsko jezero