AKTUELNO

Novogodišnja noć u Beogradu protekla sa neuobičajno velikim brojem poziva i intervencija Hitne pomoći, pet saobraćajnih nezgoda u kojima je ukupno sedam osoba lakše povređeno, dok je 14-godišnji dečak zadobio lakše povrede od petardi.

Takođe se, 50-ak minuta posle ponoći, dogodio požar na Ibarskoj magistrali u blizini pumpe kod Petlovog brda, u kojem nije bilo povređenih, dok je u naselju Stepa Stepanović propao lift pri čemu je jedna osoba zadobila lakše povrede, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U Umčarskoj ulici kod broja 2 u 00:10 sati 14-godišnji dečak je, u dvorištu OŠ "Janko Veselinović", zadobio beznačajne povrede od petardi - oguljotine prstiju i čela, nakon čega ga je predijatrijska ekipa prebacila u Institut za majku i dete.

U 22:49 sati propao je lift u Ulici Dušana Jovanovića 4a, nakon što se otkačio sa trećeg sprata i zaustavio se između prvog sprata i prizemlja, a tom prilikom je jedna ženska osoba, od četiri osobe koliko ih se nalazilo u liftu, zadobila prelom skočnog zgloba i prevezena u Urgentni centar kod ortopeda.

Na starom Batajničkom drumu kod skretanja za Zemun Polje se, u 21:29 sati, dogodila saobraćajna nezgoda kojom su lakše povrede, sa istegnućem vrta, zadobile dve osobe - 27-godišnji muškarac i ženska osoba istih godina, koji su prevezeni u KBC "Zemun".

U 22:43 sati u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 600, u Velikom Mokrom Lugu, lakše je povređen 42-godišnji muškarac, koji je sa istegnućem vrata prebačen u Urgentni centar.

Na Zrenjaninskom putu kod OMV pumpe u 00:42 sati 20-godišnji muškarac zadobio je povrede glave i vrata, a 16-godišnji muškarac povrede glave, a obojica su, s lakšim povredama, prebačeni u Urgentni centar.

U 02:57 sati u Kneževcu, u opštini Rakovica, kod okretnice autobusa na liniji 37, lakše je povređen 24-godišnji muškarac i prevezen u Urgentni centar, dok je na uglu Gandijeve i Vojvođanske u 04:20 sati lakše, tupe povrede sa istegnućem vrata zadobio 33-godišnji muškarac, nakon čega je prebačen u KBC "Zemun".

Hitna pomoć je noćas imala 161 intervenciju od kojih 46 na javnom mestu, navela je Macura, dodajući da je zabeležen veliki broj alkoholisanih osoba i tuča, dok su se od hroničnih bolesnika javljale sve grupe - hipertoničari, srčani, astmatičari i psihijatrijski.

Prijavljen je i slučaj osobe izbodene nožem u Resavskoj ulici BB, ali Hitna pomoć na licu mesta nikoga nije zatekla.

Juče je, prema Macurinim rečima, Hitna pomoć imala 127 intervencija od kojih 26 na javnom mestu, uključujući pet saobraćajnih nezgoda među kojima nijedna nije bila s teškim povredama.

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Nada Macura

'