AKTUELNO

On je rekao da će predškolška ustanova ''Vračar'' u narednih šest meseci uraditi projekat, a da će u drugom delu godine prostor biti adaptiran u vrtić površine 800 kvadratnih metara.

Gradska opština Vračar odlučila je da aneks, odnosno, deo opštine koji se do sada koristio kao poslovni prostor za izdavanje raznim firmama adaptira u vrtić, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

- Tu će biti smešteno oko 300 dece tako da lista čekanja za mesto u vrtićima na Vračaru više neće postojati - rekao je Vesić novinarima navodeći da je trenutno oko 150 predškolaca sa Vračara na listi čekanja.

Foto: Tanjug

- To je važno jer na taj način pokazujemo da neke druge prostore koje su služili za javnu namenu možemo da iskoristimo za decu, odnosno, da možemo da nađemo resurse i u samim drzavnim organima koji do sada nisu korišteni - istakao je Vesić.

On je podsetio da je danas na Vračaru otvoren klub za seniore u Ulici Prote Mateje 36 u adaptiranim prostorijama nekadašnje mesne zajednice.

Foto: Tanjug

- Time smo pokazali kakva je razlika između sadašnje vlasti u Gradu Beogradu u odnosu na prethodnike. Ovaj aneks je postojao decenijama unazad, kao i ova mesna zajednica, ali nikom nije padalo na pamet da ih ustupi deci, odnosno, penzionerima - ukazao je Vesić.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak ocenio je da je 2017.bila dobra godina kada je u pitanju sektor obrazovanja i dečije zaštite.

- Ovakvi projekti nam zaista mnogo pomažu da rešimo listu čekanja. Jedan od najznačajnijih rezultata je to što smo napokon uspeli da smanjimo listu čekanja sa 10.000 na 3.500 mališana u Beogradu koji trenutno čekaju mesto u vrtiću - istakao je Gak.

Foto: Tanjug

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković naveo je da je ta opština ispunila sve što je obećala u prethodnih godinu i po. On je izrazio zadovoljstvo zbog adaptiranja dela opštine u vrtić u kome će mesto imati 300 mališana.

#Goran Vesić

#Vračar

#Vrtić

'