AKTUELNO

Maksimalna dnevna temperatura u pojedinim mestima iznosiće 15 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će biti vetrovito, umereno do potpuno oblačno, mestimično sa slabom kišom, najpre u predodnevnim časovima na zapadu i jugozapadu, a posle podne i u ostalim predelima, dok će na visokim planinama povremeno biti slab sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Jutarnja temperatura biće od jedan do devet stepeni, a najviša od sedam do 15 stepeni.

U toku noći i u četvrtak duvaće umeren do jak vetar, koji će u košavskom području imati olujne udare, od 17 do 24 metara u sekundi, a na jugu Banata i u planinskim predelima i do 28 metara u sekundi, upozorava RHMZ.

I u Beogradu će biti vetrovito, duvaće umeren do jak vetar, povremeno sa olujnim udarima. Tokom dana umereno do potpuno oblačno, posle podne moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura oko devet stepeni, a najviša oko 14 stepeni.

U Srbiji će u petak biti oblačno i osetno hladnije, mestimično s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Pre podne na severu, posle podne i u ostalim krajevima prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Za vikend pretežno sunčano, u Vojvodini prolazno naoblačenje ponegde sa slabom kišom.

Početkom sledeće sedmice promenljivo i dalje relativno toplo, ponegde sa kišom, na planinama sa snegom. Padavine će biti slabe i povremene.

Foto: RHMZ

Biometeorološka prognoza

Očekivane biometeorološke prilike mogu doprineti pojačanju tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje astmatičarima, kao i osobama sa kardiovaskularnim i psihičkim problemima. Meteoropatske reakcije moguće su u vidu bolova u mišićima, glavobolje i neraspoloženja.

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'