AKTUELNO

Direktor održavanja državnih puteva JP Putevi Srbije je rekao i da se godinama nije adekvatno ulagalo u puteve tako da je putna mreža dosta uništena, i dodao da JP Putevi Srbije ulažu mnogo napora da se ona obnovi.

Zoran Stoisavljević, izvršni direktor održavanja državnih puteva JP Putevi Srbije, izjavio je da je zimsko održavanje puteva počelo 15. novembra, i dodao da su prethodne padavine dokaz da se odgvorilo odgovorno i kvalitetno na taj posao.

Foto: Printscreen

Stoisavljević je rekao da će za praznike raditi polovina od ukupno 2100 putara u jednoj smeni, i dodao da imamo 480 kamiona snegočistača i 380 građevinskih mašina.

"Mi smo blagovremeno izvršili sve pripreme. pripreme za zimsko održavanje počinjemo još u avgustu mesecu, tako da su materijali svi deponovani u putnim bazama i za ovu godinu je planirano i isporučeno 75 hiljada tona soli i negde oko 100 hiljada tona rizle, kamenog materijala"

Stoisavljević je rekao da je taj materijal pripremljen za optimalnu zimu, shodno dosadašnjem iskustvu, i da je dosad praksa potvrdila da je navedena količina dovoljna.

Što se najkritičnijih tački tiče, Stoisavljević je naveo da su to brdsko-planinski predeli, prevoji, planinski venci, auto-putevi i prilazi zimskim turističkim centrima.

Foto: Printscreen

- Na tim mestima je povišen stepen angažovanja ljudi i mehanizacije, tako da tu ne možemo da damo sebi za pravo da rizikujemo - naveo je Stoisavljević.

Stoisavljević je apelovao na vozače da pripreme vozila za zimske uslove.

Što se tiče gužvi na glavnim putnim pravcima on je rekao da je povećan stepen saobraćaja, i da se oko 15og očekuju povratne gužve.

Trenutni radovi Puteva Srbije ne utiču na saobraćaj , istakao je Stoisavljević.

- Imamo više aktivnosti na popravci i dopuni saobraćajne signalizacije, međutim ne jenjava  uništavanje i krađa saobraćajne signalizacije - rekao je Stoisavljević.

- Dužina putne mreže koju održavaju Putevi Srbije je 14.896 km, a ove godine je urađeno oko 320 km postojeće putne mreže, krajem decembra imaću precizan podatak - istakao je Stoisavljević i dodao da su izmirene obaveze prema putarskim preduzećima.

Foto: Printscreen

- I u sledećoj godini će se voditi ista politika, s obzirom na to da nam je stanje putne mreže dosta ruinirano, mi ćemo nastojati da što više kolovoza obnovimo - kazao je direktor održavanja državnih puteva JP Putevi Srbije.

Stoisavljević je rekao i da se godinama nije adekvatno ulagalo u puteve tako da je putna mreža dosta uništena, i dodao da JP Putevi Srbije ulažu mnogo napora da se ona obnovi.

- Košenje trave više nećemo plaćati po kvadratu, već paušalno, mesečnim ratama tokom godine, i kontrolu vrši nadzorni organ koji je organizovala služba JP Putevi Srbije, a imamo i inženjere kao kontrolno telo - istakao je Stoisavljević.

#Beograd

#Praznici

#Putevi Srbije

#Srbija

'