AKTUELNO

Čestitkama su se pridružili brojni domaći zvaničnici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas božićnu čestitku beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i drugim poglavaraima, sveštenstvu, redovništvu, monaštvu i verncicima, koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru, saoštila je pres služba Predsednika.

- U svetlosti Rođenja Bogomladenca Hrista, svim građanima Srbije koji Božić proslavljaju po Gregorijanskom kalendaru, želim da se ljubav i mir usele u njihova srca i njihove domove i da najradosniji hrišćanski praznik proslave u sreći i blagostanju - naveo je predsednik Srbije.

Neka nas ovaj praznik podseti da su međusobno uvažavanje, poštovanje i razumevanje vrednosti koje nas ujedinjuju i spajaju, dodao je Vučić u čestitki.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i njihovim porodicama koji slave ovaj praznik po gregorijanskom kalendaru, uputio najsrdačnije čestitke.

- Želim vam puno Božjeg blagoslova, zdravlja, uspeha u radu i da radost prazničnog vesel?a podelite sa svojim najmilijima u miru i ljubavi - ističe se u čestitki.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poželela je da vernici praznične dane provedu u miru.

- Želim vam da praznične dane provedete u miru, radosti i duhovnom blagostanju. Neka vam Božić donese mnogo lične i porodične sreće, zdravlja, uspeha i napretka - navodi se u čestitki premijerke.

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić priključio se čestitkama za Božić. On je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, velikodostojnicima i vernicima Rimokatoličke crkve poželeo da ga proslave u radosti sa verom u bolju budućnost svih nas u Srbiji.

- U ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje lično ime čestitam Vam praznik rođenja Hristovog sa željom da ga proslavite u radosti, blagostanju, ljubavi i slozi u krugu svojih najdražih - ističe se u čestitki.

Dačić je ukazao da Božić je prilika da se iznova podsetimo na neprolazne vrednosti zajedništva, razumevanja, uzajamnog uvažavanja i poštovanja, kao temeljnih vrednosti našeg društva i države.

- Neka nam svima ovaj praznik rođenja i radosti da veru u zajedništvo i solidarnost i pokaže put iskrenog praštanja i poštovanja. U težini naše svakodnevnice, verujem da će nam praznični duh dati snagu da se, uvereni u konačnu pobedu, hrabro suočimo sa svim izazovima pred nama i istrajemo u gradnji bolje i sigurne budućnost za sve nas - navodi se u čestitki ministra Dačića.

#Aleksandar Vučić

#Božić

#čestitka

'