AKTUELNO

Uslovi za vožnju ove večeri ne pogoduju vozačima, jer gusta magla na pojedinim deonicama smanjuje vidljivost i ispod 100 metara, dok mokri i klizavi kolovozi produžavaju zaustavni put vozila i smanjuju njegovu stabilnost, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

U ovim danima pojačanog saobraćaja povećava se i broj saobraćajnih nezgoda, pa se vozačima savetuje da smane brzinu i povećaju odstojanje.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama, osim na naplatnoj rampi Stara Pazova, gde se prema Beogradu vozila zadržavaju oko 30 minuta.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, zadržavanja na ulazu u Srbiju su na prelazu "Batrovci" su 60 minuta, na prelazu "Šid" oko 120 minuta, dok su sa Mađarskom na prelazila "Horgoš" i "Kelebija" oko 60 minuta.

U pretprazničnim novogodišnjim i božićnim danima zbog očekivano pojačanog saobraćaja često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na putničkim ulaznim i izlaznim terminalima, uglavnom sa Mađarske i Hrvatske strane.

Zadržavanja su tada često duža od uobičajenih, a u pojedinim danima mogu biti i višesatna, zato je naša preporuka da se u tim danima koriste granični prelazi koji su manje opterećeni i na kojima su zadržavanja kraća.

Pročitajte još: Deda Mrazu pisalo više od 10.300 kreativnih mališana

#Magla

#Put

#Vozač

'