AKTUELNO

U Domu Narodne skupštine danas će biti održana svečana akademija povodom završetka ovogodišnjeg Karavana obrazovanja 'Duh mladosti' na kojoj će govoriti predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Na svečanosti koja počinje u 19.00 sati će govoriti i predsednica Skupštine Maja Gojković, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i šef Odeljenja za istraživanje obrazovnih sistema Švajcarskog ekonomskog instituta Ursula Renold, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Karavan "Duh mladosti" projekat je Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja čiji je cilj promocija dualnog i preduzetničkog obrazovanja u Srbiji i predstavljanje Nacionalnog modela dualnog i preduzetničkog obrazovanja.

Projekat se realizuje u saradnji sa omladinskom organizacijom "Duh mladosti".

U toku 2017. godine, Karavan je obišao 34 opštine, a u njemu su učestvovale 124 škole i 116 kompanija.

Jedna od najvećih prednosti ovog Karavana je otvorena diskusija sa mladim ljudima koji su imali priliku da se informišu o dualnom modelu obrazovanja, kao i o Zakonu o dualnom obrazovanju. Ovogodišnji Karavan od Zrenjanina do Beograda posetilo je više od 10 hiljada učenika, roditelja, nastavnika i predstavnika kompanija.

Pročitajte još: DNEVNI HOROSKOP: Moguće je da ste baš vi u veoma teškoj poziciji. Zvezde vam poručuju kako da se izvučete.

#Obrazovanje

#Skupština

#Skupština Srbije

'