AKTUELNO

Danas je rešenja za pomoć dobilo 70 porodica koje imaju trojke, jedna sa četvorkama i 12 porodica sa duplim blizancima.

Roditeljima koji imaju troje i četvoro dece, kao i onima koji imaju duple blizance danas je uručena jednokratka pomoć, za koju je Grad Beograd izdvojio više od 8,8 miliona dinara.

- Ovo je tradicionalno jedan od najlepših događaja u Starom dvoru, jer su danas vrata ovog zdanja puna smeha i dečje igre - rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, koja je zatim rešenja o dodeli pomoći uručila zajedno s v.d. direktorkom Centra za socijalni rad Zoricom Pavlović.

Rešenja su dobile 83 porodice, odnosno 262 dece, a novac će biti uplaćen već danas.

Foto: Grad Beograd

Roditelji koji imaju decu predškolskog uzrasta dobiće 60.756 dinara, odnosno jednu prosečnu zaradu isplaćenu u septembru u Beogradu, roditelji dece osnovaca dve prosečne zarade, a oni koji imaju srednjoškolsku decu dobijaju tri prosečne zarade, navela je Stanisavljevićeva.

Ova vrsta podrške ostvaruje se jednom godišnje i predviđena je Odlukom o pravima u uslugama socijalne zaštite, a Grad, kako je navela, vodi odgovornu socijalnu politiku i sva davanja isplaćuju na vreme.

Foto: Grad Beograd

Podsetila je da je juče Skupština grada usvojila odluku po kojoj svaka porodilja s prvim detetom od sledeće godine dobija još 10.000 dinara od Grada Beograda.

- Ove godine izdvojili smo preko 120 miliona dinara kojim smo obuhvatili sve porodilje i sa današnjim danom sve obaveze su isplaćene i nema nikakvih dugovanja. Deca su budućnost ovog grada tako da će Grad Beograd uvek pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija. To ćemo sigurno činiti i u 2018. godini, nastavljajući da promovišemo politiku socijalno odgovornog grada i redovnost davanja pomoći na koju smo ponosni - poručila je Stanisavljević.

#Beograd

#Pomoć

#Porodica

'