AKTUELNO

Sa stabilizacijom tržišta nekretnina, tj. sa prestankom naglog rasta cena nekretnina, ponovo se otvorila mogućnost kupovine jeftinijih kvadrata u Srbiji. Iako je naša prestonica poslednjih godina dominirala po visini cena, analizom akutelne ponude, na periferiji grada sada je moguće naći i stanove po ceni od sam 530 evra po kvadratu.

Kako navodi Jelena Davidović, sa portala Nekretnine.rs, svakom kupcu je cilj da u aktuelnoj ponudi na tržištu pronađe nekretninu čiju cenu njegov budžet može da isprati, bilo da se radi o najatraktivnijoj ponudi ili nekretninama koje se nalaze u izvornom stanju.

- Možemo da konstatujemo da se ponuda nekretnina po najnižim cenama na tržistu nalazi na udaljenijim gradskim lokacijama i da ukoliko se nalazi na nekim od boljih lokacija u pitanju je starogradnja koja zahteva kompletno renoviranje, ističe Davidović.

Prema akutelnoj ponudi portala Nekretnine.rs koja broji preko 55.000 oglasa, u nastavku su lokacije u Beogradu sa najpovoljnijim cenama kvadrata stambenog prostora.

Palilula/Padinska skela

Trenutno najniža cena po kvadratu zabeležena je na opštini Palilula, tačnije naselju Padinska skela gde je oglašena prodaja jednosobnog stana od 33m2 u kući po ceni od 527 evra po kvadratu.

Na obodu ove opštine, tj. u naseljima kao što su Padinska skela, Kovilovo, Vrbovski i sl. cene se kreću od 500 do 550 evra po kvadratu. Tako smo pronašli u naselju Beli Fok, stan u novogradnji od 40 kvadrata po ceni od 517 evra po metru kvadratnom.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Borča, Kotež, Krnjača

Na opštini Palilula, naselja koja se nalaze bliže centru grada logično imaju nešto veće cene. Tako u Kotežu, Borči i Krnjači prosečna cena kvadrata se kreće između 900 i 1.300 evra.

Karaburma

Kada se pređe most, tj. na Karaburmi prosečna cena se kreće od 1.200 evra u starogradnji, do 1.600 evra u novogradnji.

Zvezdara

Jedna od lokacija koja poslednjih mesec dana dolazi u fokus je opština Zvezdara, gde smo pronašli dva stana koja su trenutno oglašena po ceni od 1.000 evra po kvadratu, oba u izvornom stanju, dakle zrela za renoviranje.

Mirijevo

U slučaju novogradnje, mi smo pronašli stanove na Smederevskom putu, od 1.500 evra po kvadratu, Mirijevu po istoj ceni. Nešto skuplji kvadrati u novogradnji su ponuđeni na lokaciji Cvetanova ćuprije (1.600 evra po kvadratu).

Ipak, najniža oglašena cena u Mirijevu I koju smo pronašli iznosi oko 983 evra po kvadratu za stan površine 30 kvadrata.

Grocka

Neke od najnižih cena zabeležili smo i na teritoriji opštine Grocka, gde se metar kvadratni u naselju Kaluđerica u novogradnji kreće izmedju 1400 i 1500 evra po kvadratu.

Rakovica

Gradska opština Rakovica važi za lokaciju na kojoj su se uvek pronalazili povoljni kvadrati i tako je i sada. Najniža cena na koju smo mi naišli iznosila je oko 1.000 evra po kvadratu, dok su stanovi u novoizgrađenim objektima od 1.200 do 1.500 evra.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zemun/Altina

I Zemun u svojoj ponudi ima određeni broj nekretnina oglašenih po ceni od oko 1.000 evra, koliko košta jedan stan površine 40 kvadrata u naselju Altina.

Batajnica

Što se tiče Batajnice, najniža cena stana u ovom naselju prošlog meseca je iznosila, 1.391 evro po kvadratu, dok je u susednom naselju, Galenika, najjeftiniji stan oko 1.700 evra po kvadratu.

Ledine

Kako ističu sa portala Nekretnine.rs, potrebno je istaći i Ledine, koje su u poslednjih nekoliko godina doživele pravu ekspanziju u gadnji. Na teritoriji Surčin, zbog sve bolje infrastrukture i sadržaja koji se nalaze na toj lokaciji, gotovo da je nemoguće naći kvadrat jeftiniji od 2.000 evra u novogradnji.

Stan na ovom spratu skuplji je i za 20 odsto. Marko je agent i otkriva mnogo detalja koje niste znali.

Autor: