AKTUELNO

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno vreme, mestimično s kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima ponegde s grmljavnom.

Rano jutros Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na jaku košavu.

Naime, prema prognozi RHMZ, duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlјu sa udarima olujne jačine, dok se na jugu Banata povremeno očekuju i orkanski udari košave do 24 metara u sekundi.

Zbog toga će na snazi biti meteo alarm, a najkritičnije će biti u Banatu.


Narednih dana očekuje se vetrovito vreme sa čestim padavinama, umereno do potpuno oblačno sa čestom kišom, ponegde i plјuskovima sa grmlјavinom, a lokalno i sa uslovima za obilnije padavine.

U košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, povremeno sa udarima olujne jačine, naročito na jugu Banata i u donjem Podunavlјu. U ponedelјak doći će do kratkotrajnog slablјenja, a od utorka do ponovnog pojačanja jugoistočnog vetra.

Najniža temperatura biće od sedam do 11 stepeni Celzijusa, a najviša od 13 do 20 stepeni.

Prognoza za naredna tri dana

Subota

Promenljivo oblačno i nestabilno, ponegde sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u košavskom području i jak jugoistočni, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 7 do 10 stepeni, najviša od 18 do 21 stepen.

Nedelja

Pretežno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, povremeno i olujni, jugoistočni. Najniža temperatura od 8 do 12 stepeni, najviša od 17 do 21 stepen.

Ponedeljak

Pretežno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, jugoistočni, tokom dana u skretanju na slab istočni i severoistočni. Najniža temperatura od 10 do 14 stepeni, najviša od 19 do 23 stepena.

Autor: