AKTUELNO

U najluđoj noći očekuje nas pravi spektakl.

Bliži se Nova godina i svi već razmišljaju i planiraju kako će provesti najluđu noć. Ulice Beograda su već ukrašene, što dodatno daje osećaj da su praznici blizu.

Foto: Beta

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je Nova godina jedan od najznačajnijih turističkih događaja za Beograd, jer u to vreme u njemu boravi veliki broj turista iz regiona, dodajući da je poslednjih godina sve više gostiju i iz drugih evropskih zemalja. - Upravo zato mi već nekoliko godina pokušavamo da organizujemo Novu godinu tako da ona bude dobra i za Beograđane i za naše goste – rekao je Vesić za Pink.rs.

Foto: Beta

Vesić je rekao da će ove godine ponuda za doćek biti veoma raznolika, da će Grad ponuditi dobar provod i da će izvođaći privući goste iz inostranstva, ali da će biti mnogo sadržaja i za Beograđane, a prevashodno za decu. U srpskoj prestonici tokom novogodišnjih praznika biće održano čak 86 različitih manifestacija.

Dve sedmice uživanja za najmlađe

On je najavio da proslava Nove godine za najmlađe Beograđane počinje već 16. decembra na Sajmu i da će trajati dve sedmice, odnosno do 31. decembra.

Foto: Printscreen Youtube

- Mi je zovemo dečija Nova godina, a to znači da ćemo svaki dan na Sajmu imati tri dečje predstave. Deca će provoditi vreme sa popularnim ličnostima, kao što su: Leontina Vukomanović, Jelena Tomašević, Sergej Ćetković, Peđolino, Boda Ninković. Sa ljudima koje znaju i koji se druže sa njima i oni na taj način slave svoju Novu godinu – najavio je gradski menadžer i dodao da je tih dana za decu i roditelje iz drugih gradova prevoz besplatan, što se pokazalo kao odlično rešenje.

Spektakl za centralni događaj

Foto: Tanjug

Gradski menadžer je rekao da će centralni događaj odnosno doček trajati dva dana, odnosno 30. i 31. Decembra. - Aca Lukas i Bijelo dugme nastupiće 30. decembra, dok će za doček pevati Plavi orkestar i Bajaga. Pored ovog bogatog programa, ove godine će, 29. decembra, na Sava promenadi nastupiti Tropiko bend i Kiki Lesandrić – najavio je Vesić.

Vesić je naglasio da će i ove godine postojati program na Trgu Republike sa jelkom i kućicama, da će deca moći da uživaju na Trgu bajki ispred doma kulture Vuk Karadžić, što je već postala tradicija, i gde se pričaju deci bajke i organizuju lepi događaji.

Otvoreno klizalište na Tašmajdanu

On je najavio i da će 15. decembra biti otvoreno klizalište na Tašmajdanu, što će biti velika radost za decu, za koju će na tom stadionu biti i posebna bina sa programom, ali je dodao da će se otvaranju Tašmajdana najviše obradovati srednja generacija sugrađana kod kojih takav Tašmajdan budi nostalgiju i vraća ih u mladost.

Foto: Tanjug

Kao i do sada, i ove godine biće organizovana Trga Deda Mrazova kroz Ulicu Kralja Milana. Ova manifestacija biće održana 25. decembra, kada će ova ulica biti zatvorena za saobraćaj.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Beograd tradicionalno ima svakog 1. januara Ulicu otvorenog srca i svake godine se povećava broj ulica u gradu u kojima se održava ova manifestacija, rekao je Vesić i dodao da bi svaka opština trebalo da ima svoju ulicu i trg otvorenog srca.

Foto: Printscreen Youtube

Vesić je nagovestio da Beograd po ugledu na Beč mogao da dobije 1. januara koncert u podne na otvorenom. - O tome razgovaramo sa Kolarcem, da se tog dana u ranim popodnevnim satima, organizuje orkestar na otvorenom ispred Kolarca, na prostoru gde je okretnica trolejbusa. Kao u Beču, da imamo simfonijski orkestar, gde bi ljudi uživali u klasičnoj muzici - rekao je Vesić.

Foto: Printscreen Youtube

Na Božić, 7. januara najavljeni je tradicionalno lomljenje česnice na Trgu Republike, sa pratećim sadržajem.

Foto: Tanjug

Za srpsku Novu godinu doček će biti organizovan najviše za decu, pa će ispred Skupštine grada biti organizovani koncerti i predstave za decu.

Gradski menadžer je rekao da će tačan izveštaj o potrošenom novcu za organizovanje Nove godine biti objavljen 1. februara, a prema njegovim procenama biće potrošeno između 40 i 60 miliona dinara.

A.V.

#Beograd

#Doček

#Goran Vesić

#Grad

#Nova godina

'