AKTUELNO

U Srbiji će biti promenljivo i nestabilno vreme s kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim posle podne, uveče i tokom noći, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U zoni jačih pljuskova postojaće uslovi za lokalnu pojavu kratkotrajnog sitnog grada ili sugradice.

Duvaće slab i umeren vetar, u košavskom području i na planinama jak, južni i jugoistočni, koji će uveče i tokom noći na severu i zapadu biti u skretanju na umeren i jak severozapadni. Jutarnja temperatura će se kretati od pet do 14 stepeni, najviša dnevna od 19 do 23 stepena.

U Beogradu će biti promenljivo i nestabilno, povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom, češćim posle podne, uveče i tokom noći. Duvaće slab i umeren vetar, južni i jugoistočni, tokom noći u skretanju na umeren i jak severozapadni. Jutarnja temperatura će biti oko 13 stepeni, najviša dnevna oko 22 stepena.

U Srbiji će u utorak i sredu biti promenljivo, svežije i vetrovito uz umeren i jak severozapadni vetar. Mestimično se očekuje kiša, u utorak i pljuskovi s grmljavinom i to uglavnom u centralnim, istočnim i južnim krajevima, a u sredu na visokim planinama sneg.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Zatim će biti postepeno toplije, u četvrtak i petak suvo sa dužim sunčanim intervalima, a od subote ponovo nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom u svim krajevima.

Biometeorološka prognoza:

Biometeorološka situacija nepovolјno će uticati na srčane, cerebrovaskularne bolesnike i bolesnike sa respiratornim tegobama, pa im se savetuje oprez. Kod meteoropata će najizraženiji biti poremećaji sna i glavobolјa.

Autor: