AKTUELNO

Premijerka je naglasila i da se završava druga faza projekta "eBeba", koji će omogućiti da se u porodilištima mladi roditelji prijave za roditeljski dodatak, bez dodatnog obilaženja šaltera.

Više od tri miliona građana u Srbiji nemaju validnu adresu, žive u ulicama koje su bez broja, pa se radi se na registru adresnih podataka, a Loznica je uzeta kao pilot opština, izjavila je danas predsednica vlade Ana Brnabić.

Iz tekuće budžetske rezerve, objašnjava premijerka, Loznici je dato pet miliona dinara da završi štampanje svih tabli ulica i brojeva kuća.

- Oni su usvojili 677 imena ulica koja su nedostajala, to ćemo i dalje finansirati i to, naravno, takođe zahteva timski rad - rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, završava se druga faza projekta "eBeba", koji će omogućiti da se konačno u porodilištima mladi roditelji prijave i za roditeljski dodatak, bez dodatnog obilaženja šaltera i davanja podataka, a kako kaže, nada se da će to biti završeno do 31. decembra i da će se promovisati već u januaru.

- Imamo i nastavak rada na ukidanju pečata i na elektronskom potpisu i arhiviranju, ali to se sada radi strateški i pametno, timski, a takav način i timski rad Telekoma, Ministarstva, agencija, omogućila je centralizovana Kancelarija za IT i eUpravu. Posle samo pet meseci imamo stvarno ozbiljne rezulate - naglasila je Brnabićeva.

#Ana Brnabić

#Srbija

#Vlada Srbije

'