AKTUELNO

AMSS upozorava vozače na jače bočne udare koji mogu biti opasni ukoliko vožnja nije prilagođena, a brzina smanjena.

Najjači udari vetra su u južnom Banatu na području Vršca, Banatskog Karlovca, Novog Sada, Beograda, Požarevca i Velikog Gradišta, zbog čega treba voziti oprezno i čvrsto držati volan na putevima u ovim područjima.

Posebno treba obratiti pažnju na mostovima i preko nadvožnjaka, jer na njima vetar dostiže najveću brzinu, a treba biti oprezan i prilikom preticanja i obilaženja vozila. Posebnu opreznost u vožnji AMSS savetuje preko planinskih prevoja, gde vetar stvara snežne nanose, pri čemu je i vidljivost smanjena.

Pored vejavice i jakog vetra u predelima Ivanjice i Sjenice, treba voditi računa i o opalom granju. U ostalim krajevima Srbije saobraćaj se zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama i temperaturama koje su iznad proseka za ovo doba godine, odvija nesmetano i bez zastoja, saopštio je AMSS.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Za teretna vozila na izlazu iz Srbije zadržavanja na graničnom prelazu "Horgoš" su 120 minuta, na "Batrovcima" 240 minuta, a na prelazu "Šid" oko 180 minuta. Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Madjarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima, dodaje AMSS.

Pročitaj još: Munja udarila AVION NA LETU za Beograd!

#AMSS

#Košava

#Vozač

'