AKTUELNO

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, na visokim planinama i sa snegom, a lokalni kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom očekuju se uglavnom posle podne i uveče, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, istočni i severoistočni, u istočnoj Srbiji ujutro i pre podne ponegde i jak. Krajem dana vetar će biti u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od šest stepeni do 10, a najviša od 13 do 16 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, posle podne i sa lokalnim kratkotrajnim pljuskovima uz mogućnost grmljavine.

Ujutro i pre podne će duvati umeren istočni vetar, koji će posle podne i uveče oslabiti i biti u skretanju na severni i severozapadni. Najniža temperatura biće oko 10, a najviša oko 15 stepeni.

U Srbiji će narednih sedam dana promenljivo oblačno, ponegde sa kišom a na planinama sa kišom i snegom. U Beogradu se predviša slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza za utorak

Blago smanjenje tegoba mogu osetiti hronični bolesnici, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim problemima i astmatičarima. Reumatski bolovi i depresija su mogući kod meteoropata.

Autor: