AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je konstitutivnoj sednici Nacionalnog saveta za sprečavanje negativnih pojava u sportu.

- Danas smo održali konstitutivnu sednicu Saveta za sprečavanje negativnih pojava u sportu koji treba da da odgovore na neka pitanja koja muče naše društvo već izvesno vreme. Kroz pet radnih grupa, u kojima se nalaze stručne institucije i stručni pojedinci iz tih institucija, želimo da damo odgovor države, koja želi da najvažnija vest bude da naši reprezentativci i sportisti uzimaju medalje i da postižu zaista sjajne rezultate, a ne da nam ključne vesti budu nasilje, doping, nameštene utakmice i slično - rekao je Stefanović, koji je predsednik pomenutog Nacionalnog saveta.

On je istakao da ima potpuno poverenje da će ljudi koji su se uključili u rad ovog Saveta dati sve od sebe.

- Nadam se da će dati sve od sebe kako bi već za nekoliko meseci mogli da kažemo da smo napravili napredak, jer Republika Srbija hoće da gaji sport u svojim školama, u svojim amaterskim institucijama i u prvoklasnim profesionalnim klubovima - zaključio je Stefanović.

Sednici su prisustvovali i zamenik predsednika Saveta ministar odbrane Aleksandar Vulin i potpredsednik ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

Na sednici su bili prisutni i predstavnici Ministarstva pravde, kao i članovi Saveta ministar prosvete Mladen Šarčević, predstavnici Ministarstva zdravlja, Republičkog javnog tužilaštva, sportskih saveza, Udruženja sportskih novinara Srbije, Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta i Antidoping agencije.

#Medalja

#Nasilje

#Nebojša Stefanović

'