AKTUELNO

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je jutros da Ministarstvo unutrašnjih poslova, škola i porodica moraju zajedno da doprinesu da se problem vršnjačkog nasilja reši.

Rebić je ukazao da je vršnjačko nasilje jedan od značajnih problema i da se policija time ozbiljno bavi.

Govoreći o vršnjačkoj tuči u Pančevu u kojoj je ubijen jedan tinejdžer, Rebić je kazao da policija nažalost nije znala da je u pitanju zakazana tuča i da su to saznali tek nakon što se dogodila.

- Utvrdili smo preko mobilnih telefona da su se ta dva momka dogovarala između sebe gde će se naći, u grupi su bili i jedan broj njihovih drugova, ali je sami kontakt bio samo izmedju njih dvojice - rekao je on.

Upitan o tragičnom dogadjaju u Ulici Križanićevoj na Zvezdari u Beogradu, gde su sinoć pronađena dva leša, direktor policije je kazao da je reč o porodičnom nasilju - sin (62) je usmrtio svog oca (91), a nakon toga je sebi oduzeo život.

Direktor policije je naveo da je u tom stanu policija pronašla oproštajno pismo. Govoreći o nedavnim hapšenjima, Rebić je kazao da je fokus policije bio na organizovanom kriminalu i korupciji i dodao da su prethodnih dana uhapšena 292 lica.

On je precizirao da je najveći broj njih, odnosno 97 osoba uhapšeno zbog držanja i stavljanja u promet opojnih droga, a 43 zbog neovlašćenog držanja i stavljanja u promet eksplozivnih naprava.

Rekao je da je 97 osoba uhapšeno zbog krivičnih dela iz oblasti kradje i razbojništva i 56 zbog koruptivnih dela kao što je zloupotreba službenog položaja i pranje novca, a medju njima ima i četvoro pripadnika policije.

- Ko god se ogrešio, pre ili kasnije će biti suočen sa pravdom - kazao je Rebić i dodao da je pokazana odlučnost policije da se problem reši.

#Pančevo

#Vršnjačko nasilje

'