AKTUELNO

Nastavlja se i dalje veoma hladno vreme za ovo doba godine, a u delovima zemlje ima i padavina.

Kiša ovog jutra i prepodneva pada u većem delu Vojvodine, naročito u Bačkoj i u Sremu, a povremeno pada i u Podrinju, Mačvi, Kolubarskom okrugu i u Timočkoj i Negotinskoj Krajini. U toku jutra slaba kiša padala je i na području Beograda.

I dok u ovim predelima pada kiša, sneg pada na Fruškoj Gori iznad 300 metara nadmorske visine, u planinama iznad Valjeva, ali i na planinama istočne Srbije.

Trenutne temperature u većem delu Srbije kreću se od 1 do 5°C, u Beogradu je 3°C, a najtoplije je u Loznici sa 7°C. Zlatibor i Sjenica mere -1°C, a Kopaonik -7°C.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, snežni pokrivač otopio se u većem delu Srbije. U brsko-planinskim predelima ima ga od 10 do 20 centimetara, a na višim planinama iznad 1500 metara i na Kopaoniku ima oko pola metra snega.

I u nastavku dana u Srbiji će biti oblačno i veoma hladno, a slaba do umerena kiša oćekuje se uglavnom na severu i na istoku Srbije, a susnežica i sneg u višim predelima.

Na jugu će biti sunčanih intervala.

Maksimalna temperatura biće danas od 6°C u Vojvodini do 12°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 8°C. Današnje temperature za 10 stepeni su niže od proseka za ovo doba godine.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Veoma promenljivo vreme nastaviće se i u nastavku aprila. Ipak, prema trenutnim prognozama sledeće sedmice biće dana nalik prolećnom, uz temperature do 20°C.

Kako su putevi širom Srbije i u Beogradu mokri i klizavi, u saobraćaju se preporučuje veći oprez i da se vožnja prilagodi vremenskim uslovima i uslovima u saobraćaju.

Autor: