AKTUELNO

To je, ističe, deo velikih napora i vlade i parlamenta i predsednika da se pokaže poštovanje prema sektoru bezbednosti koji se bori za sigurnost građana i nastoji da Srbija bude moderna država.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će u naredna dva meseca biti obnovljen veliki broj računara u policijskim stanicama, koji su delom nabavljeni i iz donacija.

U skupštinskoj raspravi o predlogu budžeta za narednu godinu, Stefanović je naveo da će se, osim nabavke novih vozila i uniformi, raditi na modernizaciji celog sistema policije, navodeći da se nastojati da se građanim omogući da se za pojedine poslove u elektronskom obliku obrate policiji.

Osim povećanja plata za 10 odsto i isplate bonusa do kraja godine od 10.000 dinara, Stefanović je rekao da će se dalje raditi na tome da se policiji obezbede bolji uslovi za rad, te da će biti obnovljene i izgrađene nove zgrade za policijske uprave, s obzirom da su sada neke zgrade stare čak i sedam decenija.

Podsetio je i da je ove godine nabavljen veliki broj uniformi za policajce i vatrogasce, da je kompletno nabavljena za žandarmeriju, te da će do kraja meseca biti isporučena i mova uniforma za pripadnike granične policije i interventnih jedinica.

Pročitajte još: Nedimović: 300 miliona dinara za ledolomce, moramo ih naručiti

#MUP Republike Srbije

#Nebojša Stefanović

#Plata

'