AKTUELNO

Za nabavku ledolomaca u predlogu budžeta za 2018. predviđeno je 300 miliona dinara, izjavio je danas u skupštini ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Ministar je rekao da nisu tačne tvrdnje opozicije da tih sredstava nema u budžetu iako je Srbija prošle zime imala problem zbog nedovoljno ledolomaca i precizirao da su ta sredstva predviđena u razdelu 24, u delu koji obuhvata nabavku mašina i opreme.

- Tako da je predviđeno 300 miliona dinara za nabavku ledolomaca, ali ovo se neće raditi tako kako 'mali Perica' misli, već na osnovu analiza - rekao je Nedimović.

On je rekao da je najveći problem na delu Dunava između Apatina i Beograda, dok je nizvodno od Beograda to na drugi način rešeno. "Tako da će sve kompletno biti zavrešeno 2018. godine".

Nedimović je rekao da će u decembru biti održan sastanak u Mađarskoj između Srbije, Hrvatske i Mađarske, na kome će biti uređen način funkcionisanja ledolomaca.

- Ledolomci nisu brodići koji se mogu kupiti u prodavnici plastičnih igračaka... , mi moramo to da naručimo - kaže Nedimović.

On je izrazio očekivanje da ćemo u 2019. planirati još jedan ledolomac i da ćemo biti nezavisni po tom pitanju.

#Branislav Nedimović

#Ledolomac

'