AKTUELNO

Kolektiv hirurgije Opšte bolnice Čačak oglasio se nakon što su medij objavili tvrdnje Vladimira Mijailovića (40) iz Čačka da mu je uskraćena zdravstvena pomoć i da je ogorčen postupanjem zaposlenih.

Lekari ističu da je on svojim netačnim izjavama ugrozio ugled kako ustanove tako i njihovog odeljenja.

- Obaveštavamo da se pacijent V.M. (40) javljao u OB Čačak u periodu od 13.03. do 25.03.2023. i da je u više navrata rađena adekvatna dijagnostika, ultrazvuk abdomena i laboratorijski nalazi, da je u istom periodu pregledan u više navrata od pet različitih specijalista opšte hirurgije. Nikada nije bilo indikacija za hospitalizaciju ili hitno hirurško lečenje navedenog pacijenta. Pacijent se javljao zbog dobijanja analgetika, a pregledima je isključen hirurški razlog njegovih tegoba. Evidentno je da pacijent ima kalkulozu žučne kese (kamenje u žučnoj kesi), ali ne postoje medicinske indikacije za hitnu operaciju - navode čačanski hirurzi.

Mijailović je tvrdio da je za 24 sata četiri puta odlazio u bolnicu pod nesnosnim bolovima zbog napada pokrenutog kamena u žuči i da su ga vraćali kući, a kad je, kako je rekao, iz očaja podviknuo navodno mu je zaprećeno da će biti pozvana policija.

- Molio sam da nešto preduzmu jer je sva prilika da se mora obaviti operacija - rekao je i priložio gomilu medicinske dokumentacije koja potvrđuje da ima kamenje u žučnoj kesi, međutim, nigde nije napisano da ima akutno stanje koje zahteva hitnu operaciju.

Sada se oglasio i kolektiv hirurgije koji je objasnio zbog čega nije bilo potrebe za operacijom.

Autor: