AKTUELNO

Duboko u tlu brda ispod rudnika ugljena Kostolac, na kojem se prostirao veliki rimski grad Viminacium, zaprepastilo je i najiskusnije arheologe, a najveća enigma je IZ KOJEG VREMENA potiču brodovi, hermetički sačuvani glinom i muljem?!


Posle pronalaska ostataka mamuta i tajanstvenih magijskih zlatnih svitaka na aramejskom jeziku, kojim je govorio Isus Hrist, kao i napisa ćirilicom. Sada je na svetlo dana izronila i cela misteriozna flota.

Ona su pronađena u istoj zoni gde i ostaci mamuta, na 19-20 metara dubine.

Prema rečima samog Koraća, očekivao je da to budu udarne vesti širom sveta, ali je naleteo na hladan tuš, zid ćutnje i ignorisanja. Jednostavno su ga svi zapadni mediji ignorisali. Ignorisali su ga i svi vodeći zapadni arheolozi i istoričari.
Jednostavno pronađeno je nešto što se apsolutno neuklapa u dosadašnju zvaničnu istoriju. Posebno jer nije otkriveno , što je poželjno , na zapadu, ili bar na bliskom istoku.

Srećom ovih dana treba da se održi skup svetskih arheologa u Egiptu, te su vodeći svetski arheolozi obišli Viminacijum i sam Korać očekuje da se probije taj debeli zid ćutanja o ovim neverovatnim otkrićima u zemlji Srbiji.

Brodovi kojima stručnjaci ne mogu odrediti starost pronađena su tokom neke davno nestale velike reke, ili jezera.
Sudeći po slojevima šljunka debelim oko 15 metara ispod brodova.

Rečnog peska i mulja ima i iznad drevnih plovila, ali se uopšte ne zna koja bi to reka mogla biti. Dunav je od mesta udaljen oko dva kilometra . Arheolozi kažu da nije usahla reka Klepečka koja je do 19. veka tekla ovde. Sam Korać očekuje još senzacionalnijih otkrića.

Gospodin Miomir Korać, direktor instituta za Arheolgiju ističe prve teze kao istinite, odmah su se javili oponenti plaćeni ili stručni nećemo doznati jer istine ovde o Srbiji podležu brisanju od stručnjaka i patriota na dnevnicu.

Autor: