AKTUELNO

Budžet Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za 2018. godinu je razvojni, jer su u njemu prepoznati mnogi projekti koje smo najavljivali, rekao je u Boru ministar Mladen Šarčević.

- Budžet je pre svega veći zbog povećanja zarada zaposlenima u prosveti za 10 odsto, visokom obrazovanju i nauci za pet odsto - rekao je Šarčević.

Ministar je naglasio da su budžetirani brojni razvojni projekti, od kojih se neki tiču preduzetništva, digitalizacije, međunarodne mature i komercijalnih studija, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

- Za nauku je planirano više novca, a značajan deo namenjen je izgradnji naučno-tehnoloških parkova -  rekao je Šarčević.

Ministar je sa predsednikom opštine Bor Aleksandrom Milikićem obišao Mašinsko-elektrotehničku školu i Osnovnu školu "Vuk Karadžić".

Milikić je rekao da lokalne vlasti prepoznaju značaj obrazovanja i da je u Nacrtu budžeta za sledeću godinu predviđena značajna sredstva za rekonstrukciju škola, ali i ograđivanje školskih dvorišta i dečijih igrališta zbog povećanja bezbednosti.

#Mladen Šarčević

#Nauka

#Novac

'