AKTUELNO

Sneg koji je juče zabeleo celu Srbiju padaće još danas i sutra, najavio je meteorolog Đorđe Đurić.

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da će do srede u Srbiji biti veoma hladno, ponegde sa snegom.

- Dan će biti veoma hladan, a maksimalna temperatura ići će od 0 do 3 stepena. Sneg će padati samo na jugu zemlje, ali se u nižim predelima neće zadržavati. Na planinama je već dosta napadao i ima ga preko 20 centimetara - kaže Đurić.

Prema njegovim rečima, od srede nas očekuju topli dani bez snega i kiše, ali nam stiže jaka košava.

- Sreda će biti sunčana i topla, a maksimalna temperatura biće 10 stepeni. U četvrtak će jutro biti hladno, ali će tokom dana živa u termometru ići i do 12. podeoka. Ipak, iako se visoke temperature zadržavaju i u petak, duvaće jaka košava, a na jugu Banata i na planinama doći će i do olujnih udara - napominje Đurić i dodaje da nas novi pad temperature očekuje već od vikenda.

Bolovi u kostima, glavobolja i pospanost

- U subotu nam krajem dana ponovo dolazi zahlađenje sa kišom, koja će zbog izrazito niskih temperatura već u nedelju preći u sneg. Ali snežni pokrivač se ni ovaj put neće dugo zadržati jer se otopljenje očekuje već u ponedeljak - kaže Đurić.

Iz Auto-moto saveza Srbije napominju da su putevi prohodni, ali da se zbog snega opreznije vozi.

- Kolovozi su vlažni, a ponegde i zaleđeni, pa savetujemo sporiju vožnju i pun oprez za volanom. Za sada su svi putevi prohodni, ali je na planinama zbog visokog snega kretanje znatno otežano. Na jugu zemlje zbog kiše i niskih temperatura može doći do stvaranja poledice na putevima. Podsećamo vozače da su dužni da imaju sve četiri zimske gume, kao i da van naseljenog mesta obavezno moraju posedovati lance ili druge uređaje za povećanje trakcije - poručuju u AMSS-u.

#Košava

#Prognoza

#Sneg

#Vreme

'