AKTUELNO

Ministar unutrašnje i spoljašnje trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da će država nastaviti sa pružanjem strateške podrške investitorima, jer kako je rekao, jedino uz sinergiju ekonomije, politike i jedinstva, mogu da se prevaziđu svi problemi, kako bi građanima bili obezbeđeni što kvalitetniji uslovi za život.

Nakon obilaska radova na izgradnji Distributivnog centra Zaječar za potrebe maloprodajne mreže Tekijanka i supermarketa Tekijanka, Momirović je rekao da je izgradnja tog Centra od izuzetne važnosti za Zaječar, jer će omogućiti poljoprivrednicima i malim privrednicima iz Timočke krajine siguran plasman proizvoda čime će posredno uticati na razvoj ovog dela Srbije.

"Uprkos činjenici da živimo u kriznom i neizvesnom vremenu, važno je da budemo jedinstveni kako na političkom tako i na ekonomskom planu i da se na što kvalitetniji način povežu trgovci sa malim proizvođačima", poručio je ministar.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je rekao da će izgradnjom Centra poljoprivredni proizvođači, a posebno povrtari imati siguran plasman, a krajnji potrošači imaće mnogo jeftinije proizvode.

Izgradnjom Distributivnog centra Zaječaj, Tekijanka će omogućiti pristup velikom broju lokalnih proizvođača sa teritorije Timočke krajine.

Time će posredno uticati na razvoj ruralnih i devastiranih područja ovog dela Srbije.

Od gotovo 5.000 kvadratnih metara budući distributivni centar će tri četrvrtine biti organizovano kao regionalna ambijentalna zona, a ostatak kao hladnjača sa tri temperna režima.

Porodična kompanija “Tekijanka” trenutno u 32 objekta zapošljava oko 600 radnika i deo je sistema Domaćeg trgovinskog lanca.

#Tomislav Momirović

#Zaječar