AKTUELNO

Ministarstvo odbrane 15. februara je raspisalo konkurs za upis učenika i kadeta u vojne škole u školski 2023/2024 godinu.

Potpukovnik Danko Rondović je ukazao da konkurs traje do 31. marta.

- Na konkurs mogu da se prijave kandidati koji su državljani Srbije sa mesto prebivališta u Republici Srbiji. Naravno, svi kandidati moraju biti zdravstveno sposobni za upis u vojne škole, što utvrđuju naše vojno-lekarske komisije i moraju ispunjavati opšte i posebne uslove što zavisi od škole za koju konkurišu- objasnio je Rondović.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, ti posebni uslovi vezani su za godine starosti. školu koju su završili i postignuti uspeh.

- Što se tiče Vojne akademije konkurs je raspisan na sedam akreditovanih studijskih programa - kopnena vojska, to je program za koji vlada tradicionalno najveće interesovanje, slede ekonomija odbrane, vojno vazduhoplovstvo, tehnološko inžinjerstvo materijala i zaštite, vojno-elektronsko, vojno-mašinsko i vojno-saobrćajajno inžinjerstvo - naveo je Rondović.

Kako je dodao, reč je o atraktivnim studijskim programima.

- Posebno moram da istaknem program za vojno vazduhoplovstvo i da pozovem kandidate da se prvo prijave za njega, pa ako ne prođu selekciju koja je prilično rigorozna mogu se opredeliti za neki drugi - naveo je Rondović.

Kadeti Vojne akademije Nevena Petrović i Petar Pavlović

Autor: