AKTUELNO

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević je ukazao da su pripremni radovi za Tiršovu 2 u toku već više od godinu dana su pri kraju.

- Radi se o vrlo kompleksom poslu koji je započet novembra 2021. godine kada je počeo iskop temeljne jame. Podsetiću da se radio temelju površine jednog i po fudbalskog terena dakle 100 puta 75 metara. Radi se o  temeljnoj jami dubine 23 metra u koju je do sada ugrađeno 14,2 kilometra armirnih betonskih šipova. Objekat na tim temeljima bi trebalo da počne da se radi do kraja proleća ove godine, a rok za izgradnju je tri godine, a potom sledi opremanje tog objekta i puštanje u rad - rekao je Blagojević.

Kako je rekao, zgrada će biti površine preko 60.000 kvadratnih metara na 11 nivoa, među kojima će biti i parking za zaposlene i za korisnike Klinike. 

- Znate koliki je problem parkiranje u krugu Kliničkog centra? Ovo će bitno da olakša situaciji. Pristup objektu će biti direktno sa auto-⁠puta i izlaz iz objekta ide direktno na auto- put. 

Foto: TV Pink Printscreen

Pristupna saobraćajnica je već napravljena i to će olakšati pristup.

- Bolnica će imati 300 ležajeva -  u stacionaru, u intenzivnoj nezi, u dnevnoj bolnici i na prijemu. Sobe će biti jednokrevetne izuzetno dvokrevetne. U sobama će deca moći da borave sa svojim roditeljima što znači da će komfor tokom njihovog boravka - rekao je Blagojević.

- Ideja je da se boravak dece u bolnici svede na najmanju moguću meru i oprema će biti takva. Sve je orjentisano i ceo objekat je projektovan oko potreba dece - istakao je ministar.

Autor: