AKTUELNO

Posebno se razgovaralo o programu razvoja i opremanja novim naoružanjem i vojnom opremom, koje treba da proizvede odbrambena industrija Srbije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je u Sektoru za materijalne resurse održao sastanak sa rukovodstvom i sindikatima fabrika Odbrambene industrije Srbije, a na sastanku se govorilo o aktuelnom stanju i problemima s kojima se suočavaju ali i o statusu poslovanja fabrika kao i nivou implementacije investicija i očekivanim rezultatima, saopštilo je Ministasrtvo odbrane.

Kako navode, na sastanku je bilo reči o međusobnim odnosima unutar sindikalnih organizacija u fabrikama kao i o zahtevima za unapređenjem razvoja za potrebe Vojske Srbije.

Posebno, kažu, razgovaralo se o programu razvoja i opremanja novim naoružanjem i vojnom opremom, koje treba da proizvede odbrambena industrija Srbije.

- Plan je da to bude na daleko većem nivou nego što je bilo poslednjih godina - ističu u Ministarstvu.

Na sastanku je, navodi se u saopštenju, iskazana potreba ubrzanog zapošljavanja u skladu sa potrebama proizvodnje kao i poboljšanje uslova rada i prepoznavanje posebnog statusa kolektiva koji čine Odbrambenu industriju Srbije.

- Dogovoreno je da svi daju maksimalan doprinos kako bi se stvorili uslovi da se sve dogovorene aktivnosti nesmetano realizuju i da se stanje popravi gde god je moguće - kažu u Ministarstvu.

Kako navode, ministar Vulin je garantovao da će Ministarstvo odbrane, u koordinaciji sa ostalim državnim organima i ministarstvima, učiniti sve kako bi se stvorili uslovi da problemi industrije u tranziciji budi otklonjeni, kao i da konverzija dugova bude dovedena do kraja, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još: VULIN ZA PINK: Vojna neutralnost moguća je samo uz jaku vojsku i stabilnu državu! (VIDEO)

#Aleksandar Vulin

#Ministarstvo odbrane

#Sastanak

'