AKTUELNO

- Pitao sam ih šta žele da im donesem, oni su tražili jakne, i ja sam im kao svoj lični poklon doneo jakne i nadam se da će ih ove zime u zdravlju nositi - rekao je Vesić.

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas preduzeće "Beograd put" i tom prilikom radnicima ovog preduzeća uručio nove zimske jakne.

Vesić je naglasio da je zimska služba u gradu spremna za predstojeću zime te da se od danas Grad Beograd nalazi u trećem stepenu pripravnosti jer se očekuje sneg na teritoriji glavnog grada.

- U trećem stepenu našeg angažovanja u gradu, imamo 61 kamion, 22 multikar vozila, tri specijalne mašine, tri putarska vozila, 15 utovarnih mašina i 147 ljudi. Istovremeno je republika u drugom stepenu pripravnosti  - dodaje Vesić.

Na putevima u Beogradu za koje su nadležni "Putevi Srbija" nalazi se, kaže, devet kamiona, šest putarskih vozila i isto toliko mašina za utovar kao i 48 radnika za održavanje puteva.

Foto: Tanjug

- To znači da smo danas potpuno spremni, i Grad Beograd i Putevi Srbije, da sačekamo prvi sneg koji se očekuje tokom dana u Beogradu - ističe Vesić.

On je, kaže, upravo zbog najavljenih prvih snežnih padavina, danas obišao vozače "Beograd puta", koji su ga, kako kaže, obavestili da su im potrebne zimske jakne.

- Pitao sam ih šta žele da im donesem, oni su tražili jakne, i ja sam im kao svoj lični poklon doneo jakne i nadam se da će ih ove zime u zdravlju nositi - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug

Podaci kažu da preduzeće "Beograd put" održava 2.482 kilometara ulica na teritoriji glavnog grada, od čega je 1.800 kilometara u Prvom prioritetu.

U Prvom prioritetu se nalazi 1.114 ulica koje moraju da budu očišćene četiri sata od prestanka snežnih padavina, a u Drugom prioritetu je 1.600 ulica koje moraju biti očišćene 48 sati od prestanka padavina.

U Beogradu se nalazi 16 baza iz kojih se pokriva ceo grad, a za ovu zimu je obezbeđeno 19.000 tona soli, dve hiljade tona kamenog agregata i 80 hiljada litara kalcijum-hlorida.

- So je juče podeljena opštinama i mesnim zajednicama tako da skupštine stanara mogu da ih preuzmu - poručuje Vesić.

#Goran Vesić

#Sneg

'