AKTUELNO

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović poručila je danas na Kopaonik biznis forumu da će država obezbediti stabilno snabdevanje svih energenata i u narednom periodu.

Đedovićeva je na panelu "Energetska bezbednost u uslovima globalne ekonomske krize - izazovi i preporuke za budućnost" rekla da su za zimu bile obezbeđene dovoljne količine gasa u skladištima u Srbiji i Mađarskoj, kao i da su rezerve naftnih derivata bile 54 odsto veće na kraju 2022. u odnosu na 2021. godinu.

- Pritom, uspeli smo da cena električne energije za domaćinstva, uprkos korekciji cene u janaru ove godine (osam odsto) bude i dalje među najnižima u Evropi i regionu, što je slučaj i sa cenom gasa za domaćinstva - istakla je ministarka.

Kako je Blic preneo pisanje Tanjuga, ministarka je kazala da smo zahvaljujući fiskalnim reformama iz prethodnih godina i aktivnom delovanju države u energetskoj krizi, uspeli da sačuvamo konkurentnost privrede i privlačnost Srbije za investicije, kao i da se enormni rast cena na berzama ne prelije u punoj meri na domaće tržište.

Autor: