AKTUELNO

Vlada Srbije preporučila je organima državne uprave, autonomnih pokrajina i lokalnim samoupravama da preduzmu mere koje bi omogućile ostvarivanje pogodnosti korisnicima penzionerskih kartica, a pravnim licima u privatnoj i javnoj svojini i preduzetnicima da omoguće ostvarivanje tih pogodnosti.

Naime, ministar finansija Siniša Mali ranije je najavio da će prijave penzionera zainteresovanih za penzionerske kartice početi 15. marta i dodao da na nju ima pravo 1,65 miliona građana.

- Svaki penzioner i korisnik ostalih prava iz PIO koji je zainteresovan za izdavanje Penzionerske kartice, podneće zahtev i dobiće karticu. Počev od 15. marta 2023. godine, preko ovog portala, kao i u svim organizacionim jedinicama Fonda, na jednostavan način moći ćete da podnosete zahtev za Penzionersku karticu - navodi se na Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje i dodaje:

Foto: TV Pink Printscreen

- Kako bismo izradili Penzionerske kartice i na što bolji način pripremili mrežu društveno odgovornih pravnih lica i preduzetnika koji će obezbediti posebne popuste za vas, i preduzeli sve aktivnosti kojima se omogućuju dodatne pogodnosti po osnovu dobijenih bodova, sa primenom penzionerskih kartica nove generacije počećemo od jeseni. Do tada ćemo vas blagovremenim i jasnim informacijama pripremiti da na što efikasniji način iskoristite pogodnosti koje će vam, sigurni smo, značajno poboljšati materijalni standard.

Podsetimo, korišćenje "penzionerskih kartica" biće omogućeno penzionerima od 1. oktobra, a zahvaljujući njima imaće pravo na brojne pogodnosti, prvenstveno na popuste u radnjama i kod plaćanja računa.

Autor: