AKTUELNO

U Srbiji će danas biti oblačno i uglavnom suvo vreme, ali se uveče na jugozapadu, zatim i u ostalim krajevima očekuje kiša u nižim predelima i sneg na planinama.

Jutarnja temperatura od minus dva do tri, a najviša dnevna od četiri na zapadu i severozapadu do 12 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije. Vetar slab, na planinama istočne Srbije umeren i jak istočni i severoistočni.

U Beogradu će biti oblačno i suvo uz slab severoistočni vetar, a ujutro je samo ponegde moguć slab sneg. Jutarnja temperatura oko oko nule, a najviša dnevna oko pet stepeni.

Pod biometerološkim uticajem očekivane su uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Neraspoloženje i reumatski bolovi su mogući kod meteoropata, a oprez je savetovan astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom.

Mestimično sa slabim snegom

"Tokom jutra oblačno, tek ponegde u Podrinju i Vojvodini sa slabim snegom", najavio je RHMZ.

Vreme narednih dana:

U sredu oblačno, mestimično sa slabim padavinama. U južnim i centralnim predelima mestimično kiša, dok će na zapadu i jugozapadu u jutarnjim i noćnim časovima kiša prelaziti u susnežicu, na planinama sneg. Na severu zemlje suvo. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od -2 do 4, najviša od 6 do 11 stepeni.

Oblačno vreme, povremeno s kišom, na planinama sa snegom očekuje se u četvrtak. Vetar slab severni. Najniža temperatura od -1 do 5, najviša od 7 do 12 stepeni.

U petak i subotu veći deo dana suvo i ređa pojava kratkotrajne kiše. U nedelju malo hladnije sa prolaznom kišom, susnežicom i snegom u toku jutra, a popodne suvo.

#Vremenska prognoza