AKTUELNO

Sumnje da snega više neće biti na našim prostorima razbile su pahulje koje su, tokom noći, zabelele veći deo Srbije. Snimci iz Nove Varoši, Ivanjice i Užica obradovale su ljubitelje zime.

Sneg od sinoć neumorno pada, a snimci iz različitih delova Srbije najavljuju da će i sutrašnji dan obeležiti tanji sloj snega i niske temperature.

Već su se tokom dana dogodilo i prve nezgode na putevima Srbije zbog klizavog kolovoza, a na zapadu zabeležene su intezivne padavine, što je izazvalo kolaps na putevima.

Na deonici magistrale od Nove Varoši ka Prijepolju u blizini mesta Bistrica došlo je do saobraćajne nezgode kada je jedno putničko vozilo sletelo sa puta usled čega je došlo i do zastoja u saobraćaju.

– Intenzitet snežnih padavina se pojačava, stoga smo morali izvršimo obustavu teretnog saobraćaja na svim deonicama osim limske doline. Situacija je teška, ali borimo se. Pojačabamo mehanizaciju sa 12 na 17 mašina. Teška mehanizacija izlazi na Borovu Glavu i Debelo Brdo – izjavio je za RINU Alen Mušanović iz Puteva Užice.

Sneg već satima pada i na teritoriji opštine Ivanjica.

Glavne saobrćajnice su prohodne, ali jake padavine prave najviše problema u planinskim selima.

U mestu Osluša na Tari, jak sneg pada od jutros.

Autor: