AKTUELNO

U novosadskoj Radnoj zoni Kać danas je otvorena jedna od najvećih fabrika „Kontinentala“ u svetu, a tim povodom, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, oglasio se na svom Instagram profilu:

- Otvaranjem nove Mega fabrike „Continental Automotive Serbia“, najveće Evropi, ispisali smo nove stranice u istoriji Novog Sada. Vrednost investicije od 140 miliona evra za novu fabriku, čija izgradnja je počela u junu 2021. godine, koja zauzima 30.000 kvadratnih metara proizvodnog, kancelarijskog i magacinskog prostora proizvodiće visoko tehnološka rešenja za ekrane za unutrašnjost vozila. Kontinental u Novom Sadu posluje trenutno na pet lokacija i zapošljava oko 1350 ljudi, 950 softver, sistem, test, mašinskih, elektro i industrijskih inženjera u Istraživačko-razvojnom centru i blizu 400 inženjera, tehničara i visoko obučenih operatera u fabrici.

Grad Novi Sad u opremanje ove Radne zone do sada opredelio preko 1,4 milijardi dinara.

Nastavljamo stvaranje povoljnog investicionog ambijenta za domaće i strane direktne investicije, i ovaj trend će se nastaviti i u narednim godinama - napisao je Đurić.