AKTUELNO

Najviše snega u Jablaničkom upravnom okrugu palo je na području opštine Vlasotince.

Prva dva dana poslednje sedmice novembra leskovačkim putarima i komunalcima doneli su pune ruke posla.

Najviše snega u Jablaničkom upravnom okrugu palo je na području opštine Vlasotince, gde na delu Vlasine Rida, nadomak Vlasinskog jezera, ima oko pola metra snežnog pokrivača.

Mehanizacija preduzeća AB-Kop iz Vlasotinca radila je tokom cele noći u utorak na raščišćavanju planinskih putnih pravaca ka voroši Crna Trava. Kraći prekid snabdevanja električnom energijom u tom kraju desio se danas u samoj varoši, a nešto duži prekid struje bio je na relaciji od Vlasotinca ka naseljima Orašje, Konopnica, Šišava i Svođe.

U vlasotinačkoj elektrodistribuciji ističu da su najveći problem načinili popadali rešetkasti stubovi pod naletom vetra i snega, što je značajno otežalo pristup elektromonterima.

U samom Leskovcu snega je bilo jedva desetak centimetara, ali njegovo topljenje je izazvalo posebne probleme u često otpadom zatrpanim kanalizacionim odvodima, pa su Leskovčani u južnom delu grada imali i "besplatno kupanje" u povećim barama na klovozu pod naletom automobila kojima su upravljali bahati vozači.

U delu putne mreže ka Bojniku, Lebanu i Medveđi, u podnožju planinske lepotice Radan, došlo je do zaleđivanja kolovoza, što je u priličnoj meri donelo dodatne nevolje vozačima, pomalo nespremnim za zimske uslove vožnje.

#Sneg

#Srbija

#Vlasotince

'