AKTUELNO

Ministar privrede Rade Basta razgovarao je danas sa predstavnicima Američko-centralnoevropskog poslovnog udruženja (ACEBA) o jačanju privredne saradnje u sektorima u kojima postoje obostrani interesi.

„Spremni smo da američkim kompanijama obezbedimo najbolje uslove poslovanja u regionu. Možete očekivati sveobuhvatnu podršku Ministarstva privrede i pomoć u realizaciji svake pojedinačne faze investicionih projekata u Srbiji“ poručio je Basta.

Foto: Ministarstvo privrede

„Srbija na put ka članstvu u Evropskoj uniji, svakoga dane ulaže velike napore kako bi ostvarila vidljive rezultate u razvoju privrede, infrastrukture i poboljšanju poslovnog ambijenta, kao i kvaliteta života građana“, naglasio je Basta, te dodao da su veoma važni investicioni i infrasturkturni projekti u kojima bi učešće kompanija iz SAD bilo od izuzetnog značaja.

Prema njegovim rečima, postoji prostor za intenziviranje privredne saradnje, pre svega u energetici, poljoprivredno-prehrambenom sektoru, IKT industriji, kao i u drugim oblastima od zajedničkog interesa.

Foto: Ministarstvo privrede

Sastanku su, pored predsednika Asocijacije ACEBA Erika Stjuarta, prisustvovali i predstavnici 16 američkih kompanija, kao i predstavnici udruženja.

Američko-centralnoevropsko poslovno udruženje (ACEBA) je vodeća američka poslovna asocijacija fokusirana na saradnju sa zemljama Centralne i Istočne Evrope.