AKTUELNO

Veliko je priznanje i velika čast što sam ovaj orden dobio iz ruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je za Pink prof. dr Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti 'Dedinje', koji je za naročite zasluge za Srbiju i njene građane u oblasti razvoja kariovaskularne medicine, odlikovan Sretenjskim ordenom prvog stepena.

Bojić je rekao da onaj ko traži odlikovanje, da ga nije ni zaslužio, ipak, dodaje, ovo je velika stvar i veliko priznanje. Kako kaže, čast mu je da je juče bio među odlikovanjima.

- Ja to shvatam kao ulazak u plejadu onih ljudi koji bolja vremena ne čekaju, koji ih stvaraju, a stvaraju ih radom i predavaštvom - rekao je Bojić.

Kako kaže, nekada je u svom radu i oblasti u kojoj je nagrađen, imao na svojoj strani samo božju pomoć i bio sam protiv svih.

- Veliko je priznanje i velika čast što sam ga dobio iz ruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je najuspešniji srpski predsednik. Koji u svojoj nepresušnoj energiji i misiji menja Srbiju kroz sve oblasti - rekao je Bojić.

Foto: TV Pink Printscreen

On je podsetio koilko se ulaže danas u bolnice i kako su nekada izgledale, a kako danas.

- Ovaj orden pripada jednako svakom zaposlenom radniku naše bolnice, od čistačice do lekara. Kada bi čovek nešto hteo dalje da kaže, to bi bilo da je pre svega biti nosilac ovakvog odlikovanja znak da volite otadžbinu - rekao je Bojić.

Kako kaže, morate obući "kabanicu" svih profila i oblika, trpeti udare i ići ispred svoga vremena.

- Ovaj orden pripada i onima koji su u mene verovali, ali i onih koji su me napadali. Pripada i prijateljima i neprijateljima - rekao je Bojić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, orden pripada i onom delu od 1995. godine kada smo radili transplatacije jetre i srca, potpuno sami protiv svih.

- Moja je misija da se završi zgrada Dedinja 1. Zgrada je stara i izgleda kao kasarna. Moja je želja da učinimo sve da se ona rekonstruiše i to bi bila kruna moje karijere, ali i budućnost Instituta - rekao je Bojić.

Autor: