AKTUELNO

Vatrogasne službe brzo su lokalizovale požar u Mileševskoj ulici.

Prema rečima portparola Hitne pomoći Nade Macure, lekarske ekipe su tokom noći imale 113 intervencija, od čega 24 na javnom mestu. U šest udesa povređeno je 11 osoba.

U 23:24 časova prijavljen je požar u Mileševskoj ulici broj 12 na Vračaru. U požaru je povređena žena (70) koja je sa teškom traumom prevezena na reanimaciju Urgentnog centra.

U 19:13 časova došlo je do udesa na Slanačkom putu u kojem je povređen dečak (13), nakon čega je prevezen u Urgentni centar.

U 19:33 u udesu u Ulici Slavka Miljkovića povređen je muškarac (25). On je sa teškom povredom glave prevezen u Urgentni centar. Muškarac je zadobio potres mozga.

U Ulici Mis Irbijeva u 20:27 časova došlo je do još jednog udesa sa sličnim povredama. Povređeni muškarac (30) je prevezen u Urgentni centar.

U 21:24 na Gazeli u smeru ka Novom Beogradu došlo je do sudarea motocikla i automobila. Tri osobe su povređene i zbrinute na mestu događaja.

00:25 Na novosadskom auto-putu kod isključenja za Ledine u udesu su lakše povređene tri osobe koje su prevezene u Urgentni centar.

U 03:27 u udesu na Obrenovačkom putu povređen je muškarac (49) koji je prevezen u Urgentni centar.

Tokom jučerašnjeg dana bilo je 152 intervencije, od čega 50 na javnom mestu. Dogodilo se 11 udesa u kojima je 13 osoba povređeno, od toga su dve osobe zadobile teške trauma.

Za pomoć lekara od hroničnih bolesnika najviše su se javljali astmatičari, al ii osobe sa bolom u stomaku i grudima.

Dežurne ustanove

KBC Zemun

Bolnica Dragiša Mišović

Urgentni centar

Univerzitetska dečja klinika Tiršova

Savet lekara

Kako savetuje Nada Macura, vikend je najbolje provesti u krugu porodice i u šetnji pored reke ili šumom.

S obzirom na to da nas od ponedeljka očekuju hladniji dani, treba voditi računa o imunitetu i respiratpornim infekcijama koje su u ovo doba godine aktuelne.

Uzimanje vitamina, svežeg voća i povrća, redovno provetravanje prostorija najvažniji su za očuvanje dobrog zdravlja.

I. P.

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Policija

#Sudar

'