AKTUELNO

Sneg koji od subote pada u višim delovima Srbije napravio je ozbiljne probleme. Juče je najteže bilo u Crnoj travi gde su smetovi bili i do dva metra, a ništa bolje nije bilo ni na Kopaoniku. Ekipe su danonoćno na terenu, a čišćenje otežava jak vetar. U pojedinim delovima zemlje potrošači su ostali bez struje.

Zamenik načelnika Sektora za vanredene situacije Boban Stevanović za Pink kaže da su svi putni pravci prvog reda prioriteta prohodni, uključujući prilaze graničnim prelazima i skijaškim centrima.

- Zbog vremenskih nepogoda koje su 4. i 5. februara zahvatile Srbiju, pripadnici Sektora intevenisali su na uklanjanju stabala sa kolovoza, urušenih fasada, krovova, ali i zavejanih lica - naveo je Stevanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, bilo je ukupno 48 intervencija na kojima je bilo angažovano 112 vatrogasaca, sa 46 vozila.

- Trenutno nema zavejanih lica. Evakuisano je 11 osoba iz vozila koji su ostali zaglavljeni na prostoriju Sjenice, Tutina i Novog Pazara - rekao je Stevanović i dodao da su u dve intervencije pružali podršku Hitnoj pomoći.

Foto: Tanjug/JOVAN NIKOLIĆ

Kako je dodao, svi putni pravci prvog reda prioriteta su prohodni, kao i prilazni putevi granicama i skijaškim centrima su prohodni.

Stevanović je dodao da su neki putni pravci drugog i trećeg reda neprohodni, posebno deo iz pravca Raške prema Goliji.

On je savetovao građanima da se prilikom planiranja putovanja informišu o uslovima na putevima, da koriste zimsku opremu, kao i da poštuju preporuke stručnih službi.

Autor: