AKTUELNO

Ministar finansija Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, potpisali su danas ugovore sa dvoje dobitnika stanova u prvom izvlačenju tekućeg ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" - Vladanom Petrovićem iz Šapca i Malinom Radisavljević iz Blaca.

Oni su dobili stanove u Zemunskim kapijama, Petrović jednoiposoban a Radisavljevićeva dvosoban stan.

Čestitajući im, ministar finansija Siniša Mali poželeo im je sreću u novim stanovima i zahvalio što su uzimali fiskalne račune i učestvovali u nagradnoj igri, i na taj način, kako je rekao, podržali napore Vlade Srbije u borbi protiv sive ekonomije.

"Građanima Srbije želim da poručim da je ova nagradna igra veliki uspeh, jer je do te subote kada je bilo izvlačenje pristiglo 45 miliona računa. Danas već imamo 55 miliona a skoro 700.000 naloga je otvoreno na aplikaciji "Uzmi račun i pobedi", rekao je Mali novinarima posle potpisivanja ugovora.

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Ocenio je da ovako veliki brojevi znače da su građani Srbije prihvatili novi način fiskalizacije, kao i digitalizaciju, jer se više ne šalju koverte nego se fiskalni računi skeniraju.

Mali je pozvao građane da učestvuju u nagradnoj igri, a da, ako to i ne rade, uzimaju fiskalne račune jer tako podržavaju borbu protiv sive ekonomije.

"Kroz naplatu fiskalnih računa finansira se budžet Srbije. Iz toga pravimo škole, bolnice, auto-puteve, Beogradski metro, isplaćujemo penzije, povećavamo plate", istakao je Mali.

#Siniša Mali

#Uzmi račun i pobedi