AKTUELNO

U četvrtak se očekuje oblačno u nižim predelima, mestimično sa kišom i susnežicom, a u višim sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Tokom noći u brdsko-planinskim predelima južne Srbije očekuje se provejavanje slabog snega, a na severu Srbije ponegde kiša i to u drugom delu noći, navodi Republički hidrometeorološki zavod u večerašnjoj najavi.

U četvrtak se očekuje oblačno u nižim predelima, mestimično sa kišom i susnežicom, a u višim sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Više padavina se sutra očekuje u Braničevskom i Pomoravskom okrugu, dok će se sneg uveče intenzivirati na jugu i jugozapadu Srbije uz istovremeno razvedravanje sa severa, navodi se u najavi.

U petak se očekuje umereno do potpuno oblačno i suvo. Uveče u Vojvodini, a u toku noći (03/04.02.) u svim krajevima jače naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom. Do jutarnjih sati kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije.

Foto: Pixabay.com

U subotu pretežno oblačno, vetrovito i hladnije sa mešovitim padavinama (kišom i snegom) - više padavina će biti u istočnoj, centralnoj i jugoistočnoj Srbiji, od 10 do 30 mm za 24 h, dok se na planinama očekuje značajnije povećanje visine snežnog pokrivača od 15 do 30 cm, lokalno i više. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar.

Od nedelje do kraja prve dekade februara (05 - 10.02.) hladno i uglavnom suvo sa jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom oko i malo iznad 0 °S.

#RHMZ

#Sneg

#Vreme