AKTUELNO

Ministar privrede Rade Basta razgovarao je danas sa Emiliom Rusadom Paresom, generalnim direktorom španske grupe kompanije Factor Energia o poslovnim prilikama i investicionim mogućnostima u Srbiji.

„Za mene kao ministra privrede je od izuzetnog značaja da obezbeđujemo dugoročnu podršku investitorima u sprovođenju njihovih poslovnih namera, imajući u vidu stabilno poslovno okruženje i ogroman tržišni potencijal“, rekao je Basta i dodao da Srbija kao zemlja kandidat za punopravno članstvo u EU i lider u regionu po privlačenju stranih ulaganja predstavlja izuzetnu investicionu destinaciju.

Foto: Privreda.gov.rs

Pares je rekao da Factor Energia ima svoja predstavništva u Španiji, Portugaliji, Meksiku, Čileu i Bugarskoj, te da je zainteresovana za uspostavljanje filijale ove poslovne grupacije u Srbiji.

Istakao je da je glavna aktivnost kompanije snabdevanje električnom energijom i gasom, kao i promovisanje energetske tranzicije.

Foto: Privreda.gov.rs

„Ministarstvo privrede će nastaviti da pruža svu neophodnu podršku kompanijama koje nameravaju da posluju u Srbiji“, zaključio je Basta.

Foto: Privreda.gov.rs

#Rade Basta