AKTUELNO

Škola je obavestila Ministarstvo prosvete, da je učenik škole tokom privatnog puta u Sloveniju, za vreme zimskog raspusta, pretrpeo fizičko i digitalno nasilje, odgovaraju za Telegraf.rs u Ministarstvu prosvete nakon teksta o dečaku (12) koji je primljen na Institut za majku i dete sa povredama po telu.

Podsetimo, zadobio ih je od vršnjaka na ekskurziji, van Srbije.

- Škola nije bila uključena u realizaciju tog puta, ali je Tim za prevenciju nasilja škole, po povratku učeniku pružio podršku, kao i njegovim roditeljima. Učenik redovno pohađa nastavu - navode u Ministarstvu,

U istrazi su do sada u pratnji roditelja izjave dali učenici koji su mučili druga, nastavnica koja ih je vodila i dečak koji je žrtva vršnjačkog nasilja.

Lekari iz Instituta za majku i dete u Beogradu pozvali su policiju, a o slučaju je obavešteno i nadležno tužilaštvo u Beogradu.

U istrazi su do sada u pratnji roditelja izjave dali učenici koji su mučili druga, nastavnica koja ih je vodila i dečak koji je žrtva vršnjačkog nasilja.

- Policiju su 21. januara ove godine pozvali lekari iz bolnice. Maloletnika su doveli roditelji koji su ispričali da im je sin bio na ekskurziji i da je tamo zadobio povrede po telu. On je imao vidljive masnice i ogrebotine. Dečak je tvrdio da su pokušali i šipkom da ga povrede, ali da nisu uspeli. Bio je u teškom psihičkom stanju- kaže naš sagovornik blizak slučaju.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, učenika su vršnjaci tukli, a zatim pokušali da ga povrede i šipkom.

U nameri da saznamo više detalja o ovom slučaju posetili smo i školu. Međutim, rečeno nam je da niko od nadležnih nije u mogućnosti da govori o vršnjačkom nasilju.

#Vršnjačko nasilje