AKTUELNO

Ako se pogleda unazad po godinama, statistika kaže da zimi češće padne kiša nego sneg, izjavio je meteorolog Nedeljko -Todorović za Pink. Sneg koji je danas počeo da pada, zabeleće Beograd i centralni deo Srbije ovih dana.

Todorović navodi da se u narednom periodu očekuje sneg, ali u ne nekom ozbiljnijem i većem obimu. U drugoj polovini noći i tokom jutra sneg koji je počeo da pada napraviće snežni pokrivač u svim mestima.

Glavnina tih padavina, kaže Todorović, biće centralni deo Srbije, dok će u krajnjem severu Vojvodine i na krajnjem Jug Srbije te padavinabiti manje.

Pašće između 10 i 15 cm snega, a snežne padavine nastaviće se i sutra popodne, u subotu pa čak i u nedelju, ali će biti značajno slabije nego ove sutra, kaže Todorović.

- U Beogradu će se prvo zabeleti krovovi, parkovi i automobili i eventualno kolovozi gde nije gust saobraćaj. Neće biti nekih većih problema u saobračaju jer je temperetura vazduha iznad nule, a mnogo je bitno i to što je i zemljište toplo pa se snežni pokrivač neće dugo zadržavati - navodi meteorolog.

#Nedeljko Todorović

#Prognoza

#Sneg

#Vreme

#Zima