AKTUELNO

Nakon Teatra Odeon, u Mitrovićevom vlasništvu sada je i bioskop "20. oktobar".

Posle teatra Odeon Pink Media Grupa kupila i bioskop 20. oktobar u kojem gradi dve multifunkcionalne scene za kulturno-umetničke namene. Istovremeno pušten je u rad novi digitalni audio studio.

Foto: TV Pink Printscreen

- Renovirali smo naš stari audio studio, stigla je nova digitalna oprema. Apdejtovali smo se ili abgrejdovali smo se potpuno u audio smislu i sad smo spremni za ono što se zove muzička epoha. Uskoro će krenuti Teatar Odeon, to će biti pozorište specijalizovano za mjuzikle i jedno od najozbiljijih pozorišta u ovom delu Evrope i u njemu će biti nekoliko ansamblova koji moraju pripreme izvršiti negde, a to će biti ovaj studio - objasnio je Željko Mitrović, direktor i vlasnik Pink Media Group i dodao:

Spremni smo i za taj deo, i za onaj koji se odnosi na moje obećanje da ćemo pomoći velikom broju mladih bendova. Pripreme su završene, rekonstrukcija ovog sudija završena i muzička epoha može da počne.

Foto: TV Pink Printscreen

Nakon kupovine Teatra Odeon, bioskop "20. oktobar" sada je u njegovom vlasništvu i taj objekat biće vraćen u prvobitnu funkciju - za kulturne namene.

- Rekao bih da sam u nekom smislu u svojevrsnom ratu sa samoposlugašima. Početkom dvehiljaditih, sve scene manje bioskopske su prodate privatizacijom i bile spremene da promene namenu i da se pretvore u samoposluge i magacine. Jedan po jedan vraćam, pokušavam da kupim što više tih prostora - naveo je Mitrović.

On je istakao da je reč o dve scene po od 500 ili 600 mesta.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sve te scene ćemo pretvoriti u mulitifunkcionalne, neke će biti ful mulitifunkcionalne - i bioskopske, i pozorišne i koncertne, a neke će zbog posebnosti protora biti samo koncertne i bioskopske - dodao je Mitrović.

Prema njegovim rečima, posebno je zadovoljan jer se nije baš očekivalo da će "zloglasni Žeks" biti taj koji će samoposluge vraćati u objekte za kulturnu namenu i za ispoljavanje kreativnih i umetničkih afiniteta cele jedne generacije.

Foto: TV Pink Printscreen

Mitrović je podsetio da je u bivšoj Jugoslaviji bilo više od 50 scena za kulturno - umetničke namene, a sada se taj broj sveo na desetak u Beogradu i dodao:

Sada već imamo tri scene, renoviranje će biti gotovo za par meseci, uključujući i Odeon

Autor: