AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je upozorio da se danas na jugozapadu Srbije i zapadu Kosova i Metohije očekuje još 20 do 60 milimetara kiše, dok će u ostalim krajevima Srbije znatno manja količina padavina.

Najviše padavina očekuje se na jugu, jugoistoku i istoku, i do 60 milimetara za 24 sata, na jugozapadu od 10 do 25 milimetara, u ostalim krajevima manje.

Takođe, u Srbiji je na snazi narandžasti i žuti meteo alarm zbog obilnih padavina. Zbog kiše narandžasto upozorenje upaljeno je za prostor istočne, i jugoistočne Srbije, kao i za područje Kosova i Metohije, dok je žuto upozorenje na snazi u Šumadiji, Pomoravlju i jugozapadnoj Srbiji.

Meteorolog Đorđe Đurić istakao je za TV Pink da u Srbiji definitivno dolazi do zahlađenja, a ono će biti takvo, da će temperature biti prosečne za sredinu zime.

Foto: TV Pink Printscreen

Što se tiče padavina, Đurić kaže da će u jugozapadnoj Srbiji biti padavina, kao i Crnoj Gori gde je prisutan ogroman ciklon što danima unazad uslovljava pojavu kiše.

- Na Kopaoniku ima snega, ali ne dovoljno, to je mala visina. Ali, da, pad temperature i padavine stižu. Biće snega i u nižim delovima Srbije, gde će kiša preći u sneg. U Beogradu su padavine teška priča. Temperatura ostaje u plusu. Može da se desi da napada i 10 centimetara, ali će se to brzo topiti - naveo je Đurić.

Kada je u pitanju mesec februar, Đurić kaže da će biti padavina, ali sa, kako je ponovio prosečnim temperaturama.

- Pokrenula se vegetacija sada, sa ovim toplim temperaturama, i ne bi bilo dobro da dođe do minusa - priča Đurić.

Autor: