AKTUELNO

Ministarka energetike i rudarstva Dubravka Đedović nalazi se u službenoj poseti Ujedinjenim arapskim emiratima, a pokazala je svima kako se poštuje zemlja i tradicija domaćina.

Naime, ministarka je posetila čuvenu Džamiju šejka Zajeda u Abu Dabiju, a tom prilikom pokrila je glavu maramom i obukla tradicionalnu islamsku odoru iz poštvanja prema ovoj muslimanskoj svetinji.

- Važno je znati domaćine zemlje u kojoj si gost, poštovati tradiciju i kulturu da bi se prijateljstva dodatno učvrstila. Više puta sam bila u Emiratima, prvi put 2001. godine. Od tada do danas, ova zemlja se toliko razvila da je postala prava metropola i svetski biznis centar. Ponosna sam što su UAE istinski prijatelji Srbije i što imamo tako snažne bilateralne odnose - napisala je ministarka sa svom Instagram profilu, ispod su se ređali komentari da je Đedović "najlepša ministarka za ponos".

Tradicija nalaže da žene treba da imaju pokrivenu kožu prilikom posete džamiji, a kosu treba pokrivati ​​marama, dok se muškarcima savetuju duge nogavice i dugi rukavi.

Inače, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović prisustvovala je plenarnoj sednici Skupštine Međunarodne agencije za obnovljive izvore energije (IRENA) u Abu Dabiju.

#Abu Dabi

#Dubravka Đedović